Bestellen

  1. Mail uw adresgegevens naar
    info@hetcreatiesprookje.nl.
  2. Maak het geld, inclusief verzendkosten, over op rekening:
    NL34 SNSB 09 46 50 96 38
    t.n.v. K. Hermsen te Wierden.

Kosten
3,50 euro + verzendkosten 10,50 euro = 14,00 euro
(alle bedragen zijn incl. 9% BTW) De poster wordt aangetekend verzonden.

Kwartetspel

Nu ook te bestellen als kwartetspel.

De poster

Wat voel ik?

De poster hoort bij het boek Roos en haar broertjes. In een oogopslag kun je zien welk gevoel er die dag bij jou past. Wanneer je de poster zichtbaar ophangt zul je zien dat kinderen ervoor gaan staan en een plaatje aanwijzen. Je kunt er ook een spelletje van maken waarbij je moet raden welk gevoel op dat moment belangrijk is voor het kind. Zo leren ze dat het prima is dat er verschillende gevoelens bestaan.

Toelichting

Ik heb deze poster “Wat voel ik?”gemaakt om te laten zien aan kinderen dat er veel verschillende gevoelens bestaan. Gevoelens die we graag zien en ervaren maar ook gevoelens waar we soms geen raad mee weten. Belangrijk is dat je begrijpt dat het niet erg is als je boos, woedend, teleurgesteld, bang, verscheurd, verdrietig, afgunstig of gevoelens van afkeer hebt. Ook deze misschien wat onprettige gevoelens horen bij het opgroeien en ouder worden. Wanneer je met aandacht, geduld en liefde hiernaar kijkt als ouder/ verzorger/ leerkracht, zul je merken dat het kind zich begrepen voelt en zal het gevoel afzwakken wanneer het de ruimte krijgt om er te mogen zijn. Natuurlijk zijn de gevoelens liefde, verliefd, verbaasd, blij, tevreden, bijzonder, nieuwsgierig en voldaan aangename gevoelens. Deze gevoelens zijn fijn om te voelen. Wanneer kinderen voor de poster staan vertellen ze al vrij snel waar die dag het accent ligt. Ook proberen ze er een spelletje van te maken en moet de ander het gevoel raden welke wordt uitgebeeld. De gevoelens komen ook terug in de verhaaltjes uit het boek Roos en haar broertjes, je kunt het erbij gebruiken. Ik vind dat er meer ruimte en vrijheid mag zijn als het gaat om gevoelens van kinderen. Op de peuterspeelzaal, de dagopvang, in de onderbouw op de basisschool en thuis, dat het accent meer en meer op het gevoel ligt en niet alleen maar op de cognitieve kennis van het kind.

Mijn wens is dat kinderen leren om dicht bij hun zuivere gevoel te blijven want dat is een kwaliteit waar je je hele leven iets aan hebt. Ik hoop ouders/ verzorgers/ leerkrachten enthousiast te krijgen om deze uitdaging aan te gaan met het kind.