Bestellen

 • Te bestellen als E-Book.
 • Kijk op www.boekenbestellen.nl
 • Kosten
  1,50 euro

  Lespakket

  Nu ook te bestellen als lespakket

  De kindercreatiespiraal

  Voor alle kinderen met wensen.

  Voor meer informatie bezoek de website De kindercreatiespiraal

  Werk jij met kinderen? Of heb je (klein)kinderen?
  Lees dan even verder, misschien is dit iets voor jou!

  Met het boek De Kindercreatiespiraal leren kinderen spelenderwijs van hun eigen wens werkelijkheid te maken. Kortom; dit is een boekje waarin je met behulp van de 'creatie'slak leert hoe jouw wens kan laten uitkomen.

  Heb jij een idee? Misschien wel meer dan 1 en wil het iets heel graag? Of weet je, misschien wel door de grote hoeveelheid informatie, helemaal niet wat je wilt? Hoe dan ook: dit is een boekje voor alle kinderen met wensen. En dan is het niet de bedoeling dat je als (groot)ouders deze wens voor het kind laat uitkomen maar we willen graag dat het kind zelf in de actie komt en inzicht krijgt over hoe je dan je wens laat uitkomen. Je leert of de wens wel realistisch genoeg is of dat er een aanpassing moet plaatsvinden om de wens iets kleiner en haalbaarder te maken. In ieder geval; door het werken met de 14 stapjes in het boek De Kindercreatiespiraal leren kinderen spelenderwijs hoe je dat doet; van jouw eigen wens werkelijkheid maken.

  De slak is opgedeeld in 14 kleine stapjes. Hij helpt je op weg want iedere keer als je een stukje verder bent gekomen met je wens dan kleur je de slak een stukje verder in. Kinderen leren zo wat ze leuk vinden om te doen, ze leren fantaseren, in zichzelf geloven, ze leren zich te uiten, om hulp te vragen, door te zetten als het even moeilijk is, plannen van je werk, echt aan het werk te gaan en te genieten en uit te rusten als het behaalde doel bereikt is. Prachtige vaardigheden waar je veel aan hebt als je dit op jonge leeftijd al beheerst of aangeleerd krijgt.

  Het is zeker bewezen dat het voor alle leeftijden geschikt is want iedereen heeft tenslotte wensen en ook als je denkt; ik weet eigenlijk niet wat ik wens...is het niet erg. Door het lezen van het boekje zul je inspiratie krijgen om te weten wat jij wilt. Weet je echt niet wat je wilt, dan begin je gewoon bij de laatste stap; uitrusten. Zoek de stilte in jezelf, wat in deze tijd niet makkelijk is. Wanneer je in de stilte gaat zitten of liggen, op een fijne rustige plek, zullen je gedachten vast voor jou ook een prachtige wens in petto hebben en dan kan je aan de slag met stap 1 van De Kindercreatiespiraal, weet wat je wens!

  De slak is een prachtig beeld! Indy (mijn dochter) heeft de slak getekend en geschilderd. Het symbool van de slak is niet zomaar gekozen. Het dier maakt van zijn gang “een reis” en doet al kruipend (en soms zwoegend) alle vaardigheden op waar ik in mijn boekje over schrijf. Het is een traag dier in zijn beweging maar bereikt WEL zijn doel. Zo kan het ook gaan met je wens. Kinderen van nu zijn vaak gewend dat alles snel en vlug voor handen is. Wanneer je er zelf lang en hard voor hebt gewerkt en je wens komt uit, dat gevoel is fantastisch! De slak 'heeft ogen op steeltjes'. Wanneer je met dit boekje werkt zul je ook zo ingespannen kijken naar jouw wens, je vindt het zo leuk dat je er helemaal gek op bent! Ook heeft de slak heeft geen haast, je begint met het kleuren van zijn kop en eindigt in zijn huisje, we werken van buiten naar binnen in een positieve 'spiraal' (slakkenhuis), langzaam op weg naar je wens.

  Pak het boekje er zeker bij voor als je wilt dat wensen, op eigen kracht en misschien met een beetje hulp, uitkomen. Hoe fijn is dat en wat zal je kind trots zijn op zichzelf. Het zelfvertrouwen zal groeien iedere keer als er een wens uit is gekomen. Een tip: begin met een kleine wens om succes ervaringen op te doen en te leren om op deze manier te denken en te werken.

  Op De Kindercreatiespiraal kun je er nog meer over lezen.