Bestellen

Om te bestellen.

  1. Alleen nog te bestellen als E-Book.
  2. Kijk op www.boekenbestellen.nl

Kosten
1,50 euro

Lespakket

Nu ook te bestellen als lespakket.

Juf, ik ben klaar!

Uitdagend ideeënboek voor talentvolle kinderen.

'Juf, ik ben klaar!'
Dit zinnetje zeggen veel kinderen in de klas op school en zal voor veel leerkrachten ook bekend in de oren klinken.

Leerling: 'Wat mag je doen als je klaar bent?'
Meester/juf: 'Werken uit het boekje Juf,ik ben klaar!'

Als de kinderen klaar zijn met hun verplichte werk dan hebben ze de keuze om uit dit boekje een opdracht te kiezen.

Er staan 34 OPDRACHTEN in het boekje. Ze zijn onderverdeeld in sterretjes. Een sterretje betekent dat een kind er niet heel lang mee bezig is. Vier sterretjes is een behoorlijke klus en zal langere tijd in beslag nemen. De opdrachten zijn inhoudelijk zo gekozen dat alle vakgebieden worden belicht. Voor ieder kind is er iets te kiezen, gekeken naar zijn/ haar talent en/ of interesse.

SLIMME LEERLINGEN, die snel klaar zijn met hun werk, hoeven zo niet iedere keer te wachten of steeds meer van hetzelfde te doen. Ze kunnen verder met een eigen gekozen opdracht. Bij minder gemotiveerde leerlingen kan dit boekje worden ingezet als een soort van beloning. Ze worden gemotiveerd om aan de slag te gaan met hun gewone verplichte werk. Het vooruitzicht dat ze daarna iets uit het boekje mogen doen werkt aanstekelijk voor een betere werkhouding en hun intrinsieke motivatie.

De vrijheid om zelf te mogen kiezen vinden eigenlijk alle kinderen erg prettig. De sfeer en de creativiteit in de groep gaat vooruit wanneer niet alles wordt opgelegd door de leerkracht of een methode.

Leerkrachten kunnen erop vertrouwen dat wanneer kinderen uit dit boekje werken er veel vaardigheden zullen worden aangeboord. Het is zinvol werk als je klaar bent met de verplichte opdrachten in de les. Voor de leerkracht is het praktisch inzetbaar. Je hoeft immers niet iedere keer weer iets nieuws te bedenken om de kinderen te laten doen of werkbladen te kopiëren. Kinderen leren zo zelf na te denken en zelf mee te sturen in dat wat zij nodig hebben.

Een beschrijving van de WERKWIJZE: werken met uitdagende ideeën/ wensen van kinderen gerelateerd aan de doelen van het basisonderwijs lees je in het boek: DE KINDERCREATIESPIRAAL. Je leert hoe je stap voor stap verder komt in jouw eigen gekozen opdracht. De boekjes: Juf, ik ben klaar! & De Kindercreatiespiraal horen bij elkaar en vormen samen een krachtig geheel voor passend onderwijs op de basisschool.