Bestellen

Om te bestellen.

  1. Wil je meer informatie of het boek bestellen? ga dan naar www.boekenbestellen.nl

Prijs
20,00 euro

Losse delen 1, 2 en 3

Nu ook te bestellen als losse delen.

Roos en haar broertjes

150 gelukkige momenten voor kleuters en peuters.

In dit boek leest u 150 verhaaltjes voor peuters en kleuters en kijkt u samen met uw kind naar de mooie tekeningen. Ik heb deze verhaaltjes geschreven toen mijn eigen kinderen 4, 4, 6 en 8 jaar oud waren. Ze zijn geïnspireerd op de gebeurtenissen uit mijn eigen gezin. De korte verhaaltjes zijn uitstekend geschikt voor het slapen gaan. Het grote lettertype en de eenvoud van de zinnen zijn bewust gekozen, zo kunnen broertjes en zusjes ook helpen bij het voorlezen. De verhaaltjes zijn herkenbaar voor peuters en kleuters omdat er alledaagse activiteiten worden beschreven die in elk gezin voorkomen. Door het gesprekje positief aan te gaan kunt u op een makkelijke manier in gesprek komen met kinderen. Het kan u als ouder tevens helpen als het even lastig is in de opvoeding. Kinderen komen door herkenning ook vaak zelf op ideetjes die ze kunnen gaan doen en ontdekken. Karin heeft de illustraties in het boek gemaakt. Tijdens haar werk als stewardess heeft ze veel getekend op haar hotelkamers. Inspiratie is overal op de wereld! Ik vond het superleuk om dit boek samen met Karin te maken en ik wens dat er heel veel kinderen plezier zullen beleven aan de verhaaltjes en zichzelf herkennen in de prachtige illustraties!

Liefs Karin & Karin.

Toelichting

Het is heel belangrijk om kinderen op jonge leeftijd voor te lezen. Door veel voor te lezen aan peuters en kleuters leren ze nieuwe woorden en leren ze beter praten en begrijpen. Ik heb dit boek geschreven, in eerste instantie, om gezellige verhaaltjes te schrijven voor het slapen gaan. Korte, krachtige, eenvoudige verhaaltjes om vlot te kunnen voorlezen (in minder dan twee minuutjes lees je een verhaaltje voor) Verhaaltjes die op het eind van de dag, vaak een glimlach op je gezicht toveren, zodat je lekker kan gaan slapen. Verhaaltjes die horen in deze tijd.

De onderliggende boodschap is denk ik ook goed om te weten. Ik heb in de loop van de jaren gezien dat het voor veel ouders soms best lastig kan zijn om met een peuter en een kleuter om te gaan. Ze hebben hun eigen belevingswereld en het vergt een goede observatie om te weten wat er speelt bij deze doelgroep. Het omgaan met de verschillende, soms heftige gevoelens, die een peuter/ kleuter kan hebben worden dan ook besproken in het boek. De 150 verhaaltjes in het boek kunnen opvoeders/ ouders helpen als je even niet meer weet hoe je iets moet uitleggen of zeggen tegen je kind. Het geeft houvast als het even moeilijk is in de opvoeding door iedere keer de situatie en het kind op een positieve manier te benaderen.

Ook heb ik de verhaaltjes geschreven om in contact te komen met je kind. Kinderen zitten al jong achter veel verschillende beeldschermen en lijken niet meer te reageren op hun omgeving als ze daar mee bezig zijn. Door samen een verhaaltje te lezen kun je in contact komen met je peuter/ kleuter en zul je samen ideetjes krijgen om te gaan doen en om te gaan ontdekken. Veel verschillende activiteiten zijn heel belangrijk voor de ontwikkeling van je kind. Omdat ik zelf moeder ben van vier kinderen heb ik ervaren dat er elke dag/week/maand en jaar rituelen zijn die voorbij komen in je gezin. Door hier goed te observeren kon ik dit 'vangen' in een verhaaltje. De verhaaltjes zijn hierdoor herkenbaar en zullen je kind aanspreken.

Het boek is ook geschikt voor de onderbouw in het basisonderwijs. Er komen voldoende nieuwe begrippen aan bod in het boek voor een goede ontwikkeling van de woordenschat.